מקור הביטוי 'סטוריטלינג במשבר' הוא בדברים שאמר רוברט מקי. לתופעה הזו יש ביטויים שונים היוצרים מצבי משבר וכל מאמר בסדרה מתייחס לביטוי אחד כזה. אם תרצו, "מהקל אל הכבד". כפי שציינתי במאמר הראשון, זו לא סדרה לאנשים שלא רוצים לדעת. זו סדרה לאנשים שמרגישים שבורות, יוהרה, חמדנות ותאוות כוח מנסים להשתלט על מערכת ההישרדות המוסרית של האנושות. זו סדרה לאנשים שמחפשים הסברים ודרך לשנות. זה יחמיר לפני שזה ישתפר.

סטוריטלינג במשבר

המאמר מתייחס לתופעה הקרויה storytelling buzz, לאי הבנת המדיום, לשרלטנות, הבטחות שווא והשתלטות הגישה התועלתנית. בסוף המאמר אני משאירה אתכם עם סיפור למחשבה.

מעגל הדאגה המוסרית

פירוש ההגדרה 'מעגל הדאגה המוסרית', הקשר בינו לבין סטוריטלינג, ומה קורה למעגל בעידן ה'עצמי'.

ג'ובס עיוורים ופיל בחנות חרסינה

על הטיית הדעת המכוונת שיצר סטיב ג'ובס בעזרת האמרה "אלה המספרים את הסיפורים שולטים בעולם". הקדימו אותו אפלטון, האינדיאנים ההופים, וסביר להניח שעוד אי אלו. בשונה מהם, ג'ובס ידע היטב שבזמננו, האמרה הזו אינה נכונה.

סטוריטלינג בעידן הדיגיטלי | מונטייז ופרודוקטייז יצאו לטייל

במאמר הזה אני מתייחסת לאפשרות לחולל הכנסה באמצעות סטוריטלינג. המודל העסקי פשוט. אבל כשהעולם הדיגיטלי דוחף את עצמו לתוך סטוריטלינג ורוצה to scale לפי המודל העסקי המקובל עליו, הוא מתייחס רק לחלקים שאפשר לתעש וגורס את כל השאר.

האח הגדול קפיטליזם המעקב וסטוריטלינג

המאמר האחרון בסדרה בו אני רק מחברת את הנקודות ומשאירה את ההסברים לטובים ממני בעניינים האלה. לסיכום אני קושרת את הדברים לסטוריטלינג, מכיוון שאולי יפתיע חלק מהקוראים.

סטוריטלינג במשבר סיפור סיפורים לא

הסטוריטלינג באזז התחיל כשלכמה אנשים נגמר הסוס המקצועי והעסקי והם ניסו למצוא דרך להמציא את עצמם מחדש, להתבדל בתוך אוקיאנוס של דומים, או להסתיר כוונות פחות נדיבות בתוך מעטפת חביבה ולא מאיימת. הרבה נזק הביא הבאזז הזה, גם הרבה כסף לאנשים שאין להם מושג או עניין בסטוריטלינג. לטיעון "כלכלת שוק" יש טעם מר בהקשרים רבים. בהקשר הזה הוא מר באופן כמעט מייאש. אלא שכמאמר סיפור חביב שאותו לא אשאיר כאן, "איזה מזל שיש לנו את השני" – איזה מזל שיש סיפור סיפורים שזה אותו סטוריטלינג ישן וטוב רק פחות אטרקטיבי לשרלטנים וחמדנים. הסדרה הזו כתובה לחומרה. מכאן זה יכול רק להשתפר.