SEIKILO – כלי נגינה משוחזרים ומשחקי לוח מיוון העתיקה. הנה הדף שלהם ב TripAdvisor. תוכלו לראות גם שם את המלצתי הנלהבת. בעיניי המקום הזה הוא הפתעה מוחצת. גם לפיינשמקרית של מוסיקה עתיקה כמוני, וגם למי שלא מבינים במוסיקה עתיקה חצי דבר.

מקום קטן בקומה השנייה של מבנה מוזנח על רחוב רגיל במרכז העיר. בפנים – חלל צבוע ירוק לא סטנדרטי ותצוגת יפהפייה של כלי נגינה משוחזרים מתקופת יוון העתיקה. משוחזרים הכוונה – נבנו על בסיס מחקר עומק, מחומרים חדשים. זה לא מכון ארכיאולוגי, זה מקום שמחייה צלילים שנשכחו. שיטה מוסיקלית שלמה שרק מי שלמד מוסיקה ביסודיות שמע עליה, לא בהכרח שמע אותה. יש למוסיקה הזו קסם שמשפיע עלינו מיידית.

את הסיור ערך עבורנו תאודור – בחור צעיר למדיי, בן למשפחת לוטיירים – אנשים שמנגנים ובונים לאוטות. הוא מנגן לאוטה גיטרה ולירה, בוזוקי ובגלמה, ובכל כלי הנגינה האחרים שיש שם. אם כל מה שהיה לו היא קופסה שמתוחות עליה גומיות, גם עליה הוא היה מנגן מצוין. הם חוקרים ובונים את הכלים ומצליחים להחזיק ידיים עם שותפים מכובדים, כדי להצליח להמשיך את העיסוק המופלא והנדיר הזה. אפשר גם לקחת אצלם קורס נגינה ללוטיירים.

תאודור מסביר על הכלים, על איך הגיעו למידע על מבנה הכלים, על החומרים מהם הכינו אותם וגם מדגים בנגינה. אל תהססו לבקש ממנו לדבר לאט יותר כי שווה להבין כל מילה שהוא אומר.

זו פנינת תרבות נדירה. הם עוסקים במשהו שערכו התרבותי גבוה מאוד אבל קשה לשרוד בו בלי שגעון לדבר, בלי שותפים חזקים, בלי התעניינות של הציבור. הם זקוקים למבקרים, לכו לשם, שווה.

חוץ מההפתעה והשמחה לראות ולשמוע את מה שעושים תאודור ומשפחתו, נשארה לי גם צביטה קטנה בלב שאני מכירה באופן אישי; על כמה קשה לשמר עבודה חשובה כזו בעידן מאוד פופוליסטי.

SEIKILO הוא שמה של היצירה המוסיקלית המוקדמת ביותר שנמצאה שמורה בשלמותה מהעת העתיקה – לפחות עד היום. היא נכתבה על ידי סייקילוס לזכר אשתו. לקח למוסיקולוגים הרבה שנים להצליח לפענח איך היא נשמעה. בבקשה.