רשומה קצת סרקסטית על טייטלים שנוצרו בשוק העבודה של עולם האינטרנט.בעצם, לא רק בעולם האינטרנט. לתשומת לב הדורשים והדרושים.
Job-opp: Online Marketing Manager for hi tech in the Center.
Description: SEO, SSM, SEM, PPC campaigns, websites and portals, provide support to the regional offices; provide web analytics and campaigns analytics, copywriting, B2C campaigns.
Qualifications: English mother tongue, proficiency in Web information architecture, navigation and usability best practices, ability to define, deploy and interpret Web reporting data analytics (Google analytics), 2 to 5 years experience in similar role. CV in English only.
זו לא מודעה בדויה. מלבד הסרת פרטים מזהים לא ביצעתי בה עריכה נוספת. מה מבקשים כאן? בהילוך איטי, אלה תחומי הידע הנדרשים:
SEO ובאנגלית search engine optimization שפירושו בעברית תקנית – הפקה של המרב האפשרי (אופטימיזציה) מנכסים אינטרנטיים מול מנועי-חיפוש.
SSM ובאנגלית social sales management שפירושו ניהול מכירות במרחב חברתי.
SEM ובאנגלית search engine marketing שפירושו קידום אתרים במנועי-חיפוש באמצעות פעילות שהיא חיצונית לתוכן הנכס האינטרנטי.
PPC campaigns ובאנגלית pay per click campaigns, אחד מסוגי הפעילות הנכללים ב SEM.
עד כאן, מובן? יופי, מתקדמים. נדרשים עוד כמה תחומי ידע ויכולת:
אתרים ופורטלים – מה נדרש? בניית אתרים, ניהול אתרים, בניית פורטלים, ניהול פורטלים, היכרות כללית עם אתרים ופורטלים, ניהול תוכן וכתיבה לאתרים ופורטלים, ניהול כותבים, ניהול מערך איסוף לידים – כלומר, מה בדיוק כולל הסעיף הזה?
תמיכה במשרדים אזוריים – מתוך הנחה שכל העובדים המקבילים במשרדים האזוריים מדברים אנגלית, מדובר ביכולת להקים מערך תקשורת יעיל, לכתוב ולנהל תכנית עבודה, להבין את ההבדלים התרבותיים וההבדלים בסגנון הפעילות של כל משרד, למצוא את הדרך לגרום להם לשתף פעולה (מרכיב לא פשוט) ולאזן נכון את כלל הפעילות מול המטרות העסקיות של התאגיד.
כמובן שנדרשת יכולת בהפקת דו"חות על כלל פעילות ה web והצגתם, כולל משיכת נתונים מכל המשרדים, במועדים קבועים. הפקת דו"חות כלומר – הגדרה, היערכות ומתן פרשנות של נתונים הנאספים על-ידי מערכות טכנולוגיות. החדשות הטובות הן שהם מוכנים להסתפק בגוגל אנליטיקס. מזל.
גם קמפיינים ל B2C צריכים להיות רשומים ברזומה שלכם, אחרי שכבר ערכתם כמה כאלה ויש לכם היכולת להוכיח שכך. מה זה ביטוסי? business to customer – קמפיינים לחברות המוכרות ללקוחות קצה, במובדל מחברות המוכרות לחברות אחרות.
יש גם כמה דברים קטנים שתצטרכו לדעת בעניין תוכן לפני שתגישו קורות-חיים:
קופירייטינג – סעיף פעוט שמיליוני אנשים מוכשרים שופכים עליו דם יזע ודמעות מדי יום.
אנגלית שפת אם – נוט א פרובלם אין יזרעאל, קנואוז אינגליש מהבית, אינבעיה.
ועוד שני סעיפונים הקשורים במכאניקה:
מומחיות (בדגש על מומחיות) בארכיטקטורת מידע באינטרנט – ממש שטויות, אם הצלחתם לבנות מגדל טפטופים על חוף הים כשהייתם קטנים, יש לכם את הידע גם אם אתם לא יודעים מהי 'ארכיטקטורת ידע' שזה ביטוי שהוא אובר-רייטד.
ידע המבוסס על בסט פרקטיסז בתחומי הניווט והשימושיות – תחום חדש למדי שאת הבסט פרקטיסז שלו עדיין בונים מיום ליום ומתמודד עם שינויים בהתנהגות גולשים המשאירים אותו תחום דינאמי שלעיתים קצת משאיר את הגולשים מאחור (בואו נראה למשל מה יקרה עם פייסבוק טיימליין, במסגרת הבסט פרקטיסז).
אה… ושנתיים עד חמש שנות ניסיון בתפקיד דומה. הקלה אמיתית נמצאת בעובדה שאין שום צורך בידע בשיווק במדיה חברתית (מלבד ניהול מכירות במרחב חברתי) חרף העובדה שהגדרת התפקיד היא Online marketing manager בסוף שנת 2011.
אם מישהו מבין הקוראים מעוניין להגיש מועמדות אני אפנה אותו למודעה המקורית. אני לא אגיש מסיבה פשוטה:
היזהרו במה שאתם מבקשים, כי אתם עוד עלולים לקבל זאת. החברה לא מפרטת במודעה אם מדובר בניהול או גם בביצוע, מה בדיוק מתחבא מתחת לטייטל ומה המשאבים שיעמדו לרשות העובד שייבחר כולל תקציב הדרכה ענק כדי שהוא יוכל ללמוד את כל מה שכתוב למעלה. מבחינתי – no go.
מה שכתבת נכון חלקית, ז"א – רוח הדברים מדוייקת.
אני מבין את כוונתך בדיוק וחושב שאת צודקת, הם דורשים כלבויניק אבל מומחה, כשבפועל, רשימת דרישות מקיפה שכזו מעידה – לרוב – על כך שמפרסם המודעה לא באמת מבין מה הוא מחפש.
הייתי מכניס כמה תיקונים בנושאים הספציפיים של ארכיטקטורת מידע ושימושיות, לדוגמה..
התחום הראשון התפתח לאחרונה במידה מרשימה כך שכבר לא מספיק לבנות ארמון בחול כדי לתכנן נכון את המערכת. בעיקר סביב אתרים שגם מעניקים שירותי מידע (API)
התחום השני אמנם משתנה ומתפתח תמידית, אבל אמיתות מסויימות בו היו נכונות כשהתעסקתי בזה לפני כעשר שנים בדיוק באותה המידה שהן נכונות היום, העיקרון הוא שמכפיפים את הטכנולוגיה לאדם ולא להיפך.
בדיוק אתמול כתבתי:
UI is a mean to an end, forget it and you will get the coolest nonfunctional interface…
שלום לך. מקווה שברור שאני מתלוצצת ברוב הסעיפים. ארכיטקטורת מידע הוא תחום מורכב ביותר – גם כדי לתכנן נכון את המערכת וגם כדי להזין, לנהל אותה ולהיות יכול לעבד אותה להיות כלי דינאמי העונה על שלל דרישות משתנות, לעיתים ברמת האדם היחיד המציג דרישה שהמערכת לא הכירה דקה קודם.
כן, יש אמיתות מסוימות שהן נכונות בניווט ושימושיות. השאלה היא אם לזו הייתה כוונת המפרסם אחרי שהוא הציג הבנה כל-כך מעמיקה בשלל תחומים… ויכול להיות שהוא רצה את הקול שאתה מדבר עליו 🙂
נדמה לי שהאחריות לא נופלת רק על מפרסם המודעה. אחרי שנים שכל מני דורשי עבודה אומרים שהם יודעים לעשות גם וגם וגם ואפילו מומחים בזה, החברות למדו שזה כנראה המצב. גם אם מדובר בניהול בלבד – מי שמנהל צריך להבין היטב בכל התחומים הללו. יש מעט מאוד אנשים כאלה בשוק.