זהו, רשומה אחרונה בסדרה על בלוגים ארגוניים, לפחות לזמן הקרוב. הבלוג יעלה לאוויר, יהיה בו תוכן, לאט לאט תופענה תגובות והשאיפה היא לשאת את שמעו למרחקים ולקרב אליו אנשים שירצו לקחת חלק בשיחה. אתם יכולים לתרום לעניין הזה באמצעות תוכן מצוין, הפצה ובניית מועדון ידידים או קהילה. הרשומה הזו כתובה כרשימה של כיווני-פעולה אפשריים ויכולה להיות בסיס לתכנית עבודה. אל תתנו לבלוג לסחוף את כל זמן העבודה שלכם – התקדמו לאט, בכל פעם עוד נדבך, עוד כיוון, עוד ערוץ.

בניית קהילה ראשונית

התחילו עם המבקרים שיש לכם, גם אם מדובר באדם אחד או שניים. הקשיבו להם, התייחסו ברצינות לתגובות והראו להם שאתם מקשיבים. יחס כזה בונה נאמנות ואנשים אוהבים להיות נאמנים למקום בו נעים להם להיות. אם אתם יוצרים הבטחה באמצעות התוכן, המשיכו לתחזק אותה.

תנו להם משהו לעשות, דרך להשתתף ולקחת חלק לא רק בתגובות. אם אתם רואים שהם מדברים עליכם לטובה במקום אחר – הודו להם והחזירו להם טובה.

אם מעניין אתכם ליצור אפשרות הרשמה לקבלת עדכונים מהבלוג שלכם באמצעות המייל, דאגו לכך שזה יהיה אפשרי עבורם. אל תשכחו בזמן ההקמה לבקש שיסדרו אפשרות קבלת הזנות מהבלוג (RSS).

פרישת רשת ערוצי-כניסה

רבים שוכחים את חתימת המייל שלהם – הכניסו את כתובת הבלוג לחתימות מייל בארגון, העלו אותה על כרטיסי ביקור או כל חומר מודפס אחר שאתם מחלקים. אם אתם שולחים חומר בדואר, כולל מוצרים, תמיד תוכלו להכניס פנימה כרטיס המפרט את כל הכתובות שלכם במדיה חברתית ובראשן הבלוג.

חשבון twitter קל להקים והוא ערוץ מצוין למשיכת גולשים לבלוג. בנו לכם מעגל עוקבים, עקבו אחרי אחרים והם יבואו לבקר.

דף החברה ב LinkedIn גם הוא כתובת להוביל ממנה גולשים לבלוג. ברגע שגולש מגיע לדף החברה ומתעניין בה הוא כבר ממוקד לתחום בו אתם עוסקים. הבלוג יספר לו יותר.

המקום ממנו מגיעים גולשים רבים כרגע היא רשת Facebook. ייתכן שבעתיד זה ישתנה. אם מתאים לארגון שלכם לפתוח שם דף, בבקשה. לא לכל ארגון אגב באמת מתאים להיות שם.

עוד ערוצים במדיה חברתית מהם ניתן להוביל גולשים לבלוג הם YouTube, SlideShare ו Flickr – וידאו, מצגות ותמונות. בעצם, כל מקום אליו ניתן להעלות תוכן שיש לכם בו איזושהי שליטה על הדרך בה יוצג המידע שלכם, יכול להוביל גולשים אל הבלוג ואתר הבית. בחרו בזהירות על-סמך סוגי התוכן שיש לכם בהם יתרון תחרותי ואל תפתחו את כל הערוצים בבת-אחת.

שכלול יכולת הבאת גולשים דרך מנועי חיפוש

שזרו ביטויי חיפוש ומילות מפתח רלוונטיים בתוכן – בגוף התוכן, בתגיות, בטקסטים חלופיים לקבצי מדיה וכד'.

התמידו במחקר מילות מפתח, שהוא עניין דינאמי.

בנו קישורים נכנסים לבלוג דרך אתרי מאמרים חיצוניים או החלפת קישורים עם בלוגים אחרים. אם התוכן שלכם מצוין הם יצרו קישורים אליכם גם כך. חפשו את בעלי ההשפעה בתחום שלכם – אם ייווצר ביניכם קשר של הערכה מקצועית תרוויחו קישורים נכנסים בעלי ערך גבוה.

דפי-נחיתה יכולים גם הם להיות רלוונטיים ואת אלה ניתן לחבר למודעות פרסום.

בניית קהילה מקצועית

הזמינו כותבים מומחים לבלוג או ראיינו בעלי מקצוע המעניינים את קהל היעד שלכם. הם לא חייבים להיות מהארגון שלכם, מה שיגדיל את מעגלי החשיפה.

כל סוג פעילות בה יכולים גולשים לקחת חלק, מושך אותם. אם הפעילות מנוהלת נכון הם ירגישו חופש לשוחח זה עם זה ולא רק אתכם, מה שרצוי מאוד: שיחה יזומה בכתב או בדיבור דרך ערוצים דיגיטאליים, סרטונים וwebinars שאפשר לשוחח בהם עם אחרים ולא רק להקשיב לדובר יחיד, אירוח גולשים ממעגל הידידים הקרוב וכד' – תנו להם להוביל מדי פעם, לקחת חלק ממשי.

חשוב, חשוב, חשוב

יש כמה עניינים שיש להקפיד עליהם אם רוצים לבנות מערכות יחסים תקינות, גם ברשת:

גילוי נאות – שמרו על שקיפות בעיקר אם יש הסכם תועלת מאחורי הפעילות שלכם: שיתוף-פעולה מקצועי, חסות, מתנות מכל מני סוגים וכד'.

כתב-ויתור – אם אתם מציגים המלצות מהסוג שיכול להשפיע על חייו של אדם אם יאמץ את המלצותיכם, אתם רוצים שיהיה ברור שמה שרשום בבלוג אינו מחליף תהליך יעוץ מקצועי.

חבות ואחריות – התייעצו עם המחלקה המשפטית בארגון שלכם לגבי שני הללו וגם לגבי השניים הקודמים. בכל מקרה, אל תצרו מצבים מסוכנים עבורכם או עבור הגולשים, קחו אחריות על הדברים שאתם מעלים לבלוג והכניסו את הכל לפרופורציה בריאה.

הכי חשוב….

מאחורי כל המסכים, המקלדות וההקלקות יש אנשים. הם רוצים יחס, אתם רוצים יחס, נראה לי שזו יכולה להיות תחילתה של ידידות מופלאה….

מקווה שהועלתי למי שזקוק למידע שהופיע בסדרה. אשמח לשמוע מכם וכמו שאני נוהגת לומר בקורסים – תגובות, שאלות, כסאח, בקשות, הערות, הארות – הכל יתקבל בברכה.