עודכן לאחרונה ב 3 בינואר, 2021 ע"י לימור
יכול להיות מעניין לעקוב אחרי תהליך ההכנה של מספרי סיפורים לאירוע כזה, אז הנה, יומן שדה שמתעדכן תוך כדי עבודה.
28/12/2020
המשך עיסוק במחשבות על רלוונטיות, הפעם על מקומו ותפקידו של מספר הסיפורים בעת הזו. בעיקר אם מסתכלים על הכמות והמגוון של הטוענים לתפקיד מספר סיפורים, למי שאנשים התרגלו לראות בהם את מספרי הסיפורים שלהם. מול מדורת הסיפורים על המסך הקטן וסדרות של HBO וענקי תקשורת אחרים – מה הרלוונטיות של מספר סיפורים שפוגש את הקהל עין בעין, או לא פוגש בגלל הגבלות קורונה, מספר סיפורים שעובד עם קהל בלי שום עזרים ויזואליים מלבד לוח הדמיון של המאזינים, מספר מקומי, שמגיע למעט אנשים? לטעמי, אחת התשובות הטובות ביותר לשאלה הזו הוא הסיפור 'איש מכירות ומספר סיפורים'.
21-22/12/2020
מעלה לבלוג פוסט על האירוע לידיעת הציבור, עם מדריך הפקה לטובת מי שמעוניינים אולי להפיק אירוע כזה בעצמם, במקומותיהם. מעלה גם לפייסבוק לטובת הפצה. את מדריך ההפקה כתבתי לפני הרבה שנים, ואני מעדכנת אותו בכל שנה בהתאם לנושא ולשינויים המתרחשים באפשרויות ההפקה והשיווק.
למחרת החלטתי לתעד את התהליך ולהציג חלקים מהתיעוד באתר, יכול להיות שזה מעניין מישהו או מספק הצצה אל מאחורי הקלעים של תהליך הכנה לאירוע של מספרי סיפורים. מרבית האנשים לא מודעים למה שזה לוקח. חוסר המודעות הזו יוצרת את ההרגשה שאנחנו שולפים בקלות מהשרוול או שמדובר באיזה כשרון טבעי. כשרון טבעי יכול להיות שיש לחלק ממספרי הסיפורים, אבל הוא לא העיקר. אני מוצאת גם שהכישרון הוא לא בהכרח לסיפור סיפורים אלא למיומנות אחרת כזו או אחרת שתרמת ליכולת לספר סיפורים.
האמת, זה בעיקר המון עבודה. למצוא השראה, לבחור כיוון ונקודת מבט, לבחור אופי של אירוע, לאתר סיפורים שהם לא רק "בכללי" קשורים לעניין אלא מחוברים אליו במהות. לפחות מהות שהמספר.ת סיפורים יכולים לראות היטב. אחרי שמאתרים סיפורים זה להבין אותם מהבפנים שלהם, להבין את המבנה, הנרטיב, הדמויות, הדינאמיקה הדרמטית ואחרי זה מתחיל תהליך העבודה על ביצוע הסיפור. יש הרבה בחירות לעשות, החלטות לקבל ושעות רבות מאוד של אימון על הטקסט עד שמגיע הרגע בו אפשר לשתף את הביצוע עם אנשים אחרים ולהתאמן עליהם. וגם אחרי כל העבודה הזו, אנחנו מגיעים לבמה ב 80% של ביטחון – במקרה הטוב – כי השאר יקרה באופן חד פעמי עם הקהל.
15-16/12/2020
ישיבות סיפורים – הנושא 'התחלות חדשות' מדבר לכל אחד מאתנו באופנים קצת שונים, מעלה
זיכרונות ומחשבות חדשות. באותו זמן צריך לחשוב גם על מה הנושא יעורר אצל הקהל. עוד לפני שמחפשים סיפורים, אנחנו מחפשים רלוונטיות. רלוונטיות היא לא מה שהקהל רוצה אלא מה שיעורר אותו, ירחיב את התחושה והמחשבה. זה חלק מהתפקיד של מספר סיפורים – לחקור את הדרך בה הוא יכול לשרת את הקהל, התקופה, החברה. השיחה הזו חשובה.
כעבור יומיים כבר יש לנו רשימה של הקשרים לרעיון 'התחלות חדשות', הקשרים שמעניין אותנו לחקור. יש גם רשימת סיפורים וכמה כיוונים לאיתור סיפורים נוספים. כמותית, אנחנו כבר מכוסים בסיפורים לשעה וחצי של מופע. אבל זו רק תחילת העבודה. המחשבות שלנו עוד יכולות להשתנות, אירועי השעה יכולים לטלטל את רשימת הסיפורים ונצטרך למצוא מתאימים יותר. אז הנכון הוא להתחיל לעבוד על הסיפורים שנראים לנו מתאימים ובאותו זמן לחפש עוד. אם אפשר לעלות למופע עם רפרטואר רחב ולהחליט על המקום מה לספר, מבחינתי זה הכי שווה.
13/12/2020
הצעתי לגדעון לעשות משהו יחד, לאחר התלבטות הוא הסכים. על מה ההתלבטות? על זה
שיצטרך לעבוד לפי הדרישות של המנהלת האמנותית של האירוע … מה שאומר לחשוב על "התחלות חדשות", איך הנושא מתחבר אליו, מה הוא רואה, אילו סיפורים עולים לו בראש תחת הכותרת הזו ואילו סיפורים צריך לחפש, ללמוד, לעבוד עליהם ולהתאמן.
זה עוד לפני שנצטרך לעבוד על החבירה הזוגית של שני מספרי סיפורים על הבמה. בעניין הזה יש את האפשרות "לעשות משהו יחד" ויש את האפשרות לעבוד בשילוב יותר הדוק, מה שנקרא בעגה המקצועית tandem storytelling. השאיפה שלנו תהיה ללכת על טנדם, זה ידרוש הרבה עבודת תיאום. בכל מקרה, עוד נראה. זו גם התחלה חדשה במובן הזוגי – מעולם לא עבדנו על תכנית משותפת, גם אם עשינו דברים יחד.
9/12/2020
מספר הסיפורים טים שפרד מאנגליה מכריז על הנושא הנבחר אחרי הצבעה בקבוצת הפייסבוק הבינלאומית: התחלות חדשות!